Het gemeentehuis is een schitterend historisch pand gelegen tegenover kasteel Rozendaal. Jaarlijks komen hier veel bruidsparen zich in de echt te laten verbinden. Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken had de eer om dit pand weer in oude glorie te laten herrijzen.
Het gemeentehuis is een schitterend historisch pand gelegen tegenover kasteel Rozendaal. Jaarlijks komen hier veel bruidsparen zich in de echt te laten verbinden. Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken had de eer om dit pand weer in oude glorie te laten herrijzen. De gemeente Rozendaal, gelegen ten noordoosten van Arnhem aan de rand van de Zuid-Veluwe, is ontstaan uit de Heerlijkheid Rozendael.
Het grondgebied van Rozendaal is jaren lang bewoond geweest door hen die op enigerlei wijze in relatie stonden tot het kasteel: jachtopzieners, tuinlieden etc. Ook bestond er enige nijverheid in de vorm van enkele papiermolens langs de Rozendaalse beek. De laatste is door oorlogsgeweld verdwenen. Tot ver in de 20e eeuw bedroeg het aantal inwoners van Rozendaal niet veel meer dan 400. Het woningbestand bedraagt thans plusminus 600. Rozendaal telt nu 1510 inwoners.
Het wapen en de vlag
Reeds in 1818 werd aan de Ambachts-Heerlijkheid Rosendaal de bevoegdheid verleend tot het voeren van een wapen, zijnde een van goud beladen schild met een rode roos. In 1934 verzoeken burgemeester en wethouders Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden tot voeren van dit wapen als kenmerk van de gemeente. De Hoge Raad van Adel, welke dit verzoek in behandeling neemt, heeft er echter bezwaar tegen dit wapen in dezelfde vorm aan de gemeente te verlenen.
De Hoge Raad stelt voor een wapen in dezelfde vorm aan de gemeente te verlenen, maar de kleuren te wijzigen overeenkomstig de kleuren van het voormalige Gelderse vorstenhuis, waarvan de leden op het kasteel Rosendaal plachten te resideren. Het gemeentewapen zou dan worden: in azuur en een roos van goud. Bij Koninklijk Besluit van 5 oktober 1935 wordt het wapen door Koningin Wilhelmina aan de gemeente Rozendaal verleend.